torek, 31. maj 2016

Sladke misli z jagodami

Naše jagode so, zahvaljujoč mojemu J, v polnem razmahu in vsaki dan se posladkam s kakšno. Želva pa je tako nora nanje, sploh na gozdne,  da ko prideš do terarija ti takoj prihiti naproti, ker ve, da bo dobila nekaj sladkega. In potem tako navali na njih, da mlaska kar po dve naenkrat. Pa to ni tista divja želva, ki je glavna atrakcija današnjih novic in pred katero "trepeta" celi Maribor. :) Naša je kopenska in uživa v svoji poletni zunanji rezidenci. 



Če človek dobi po pošti nove dobrote, jih je treba takoj preizkusiti, sploh če so tako sladke kot Tinina tokratna izdaja šablon in štampiljk. Inspiracijo sem poiskala kar pri Tini in uporabila platno v listih in pa pravokotnike zalepila poševno na osnovo. Ozadje pa sem pobarvala po istem receptu, kot na tej voščilnici. Jagode in zelenje sem izrezala iz eko papirja in vse skupaj pobarvala z distress inki.



S sladkimi mislimi se poslavljam za danes, voščilnico pa prijavljam še na izziv SADJE v Craftalnici. Uživajte!



petek, 27. maj 2016

Ptič na veji s srcem/Branch, Bird and Heart

Ptice tako veselo čivkajo na našem vrtu in nekatere so si že zgradile nova bivališča na drevesih in v živi meji, ena pa še iščejo. Kosa sta pretekli vikend vztrajala, da si naredita domovanje v naši garaži, pa jih je bilo treba prepričati, da imata več kot dovolj prostora na vrtu. Mislim, da sta si končno dala dopovedat in sta našla novo primerno mesto zunaj, saj ju še vedno vidim skakljat naokrog s kakšno vejico v kljunu.


Danes sem se poigrala s šablonami na način, da sem jih uporabila malo drugače kot je njihov prvotni namem, pravzaprav govorim o šabloni drevesa v krogu, ki sem jo prelevila v vejo in nastala je ta povsem preprosta in zelo hitro narejena voščilnica. Nekaj packanja na akvarelni papir z vodo in modrim distress inkom, pa veja, ptica in srce, pa je zadeva končana. Za podrobnosti o vsakem koraku, pa nas obiščite na SC blogu, kjer je vse skupaj bolj natančno prikazano. 


Hi. Time for CAS card today, made with CottageCutz dies. I used Tree die and change it a little bit to get the branch. If you interested on how I did it, please visit Scrapping Cottage blog, where all the steps are described.




Imejte se lepo in naj vas tudi tokrat opomnim na izziv, ki je še vedno v teku s pomladno tematiko. Več najdete tukaj.


Have fun and thank you!
Before I go, I just want to remind you on our second CottageCutz challenge with theme Hello Spring. Link button can be found here!

torek, 24. maj 2016

Popackani cvetovi

Pred dnevi je praznovala naša draga Helena in zanjo sem izdelala današnjo voščilnico in ker je že v njenih rokah, jo pokažem tudi vam. Na videz precej preprosto, pa je tole packanje na osnovi precej načrtno :)



Znova sem ugotovila že pozabljeno in sicer, da če se poigravate z akvarelnimi barvami ali distress inki na šeleshamerju ali akvarelnem papirju, so rezultati precej drugačni. Sama sem na akvarelni papir nanesla s čopičem približno tri plasti barve in med vsakim nanosom posušila z grelno pištolo. Na akvarelnem papirju je tako mogoče videti vsako nanešeno  plast, saj pri vsaki nastanejo robovi. To se pri šeleshamerju ne zgodi in so tako nanosi bolj zabrisani. Meni je videz na akvarelnem papirju veliko bolj všeč in bolj "profesionalno" deluje. Seveda pa je tudi odvisno, kaj želite doseči.



Škoda, da sem pozabila fotografirati notranjost voščilnice, kjer je to še bolj razvidno. Vam pa kdaj prihodnje to pokažem v kakšnem videu, da vam bo bolj jasno o čem govorim. :) Ali pa enostavno poskusite same in istočasno nanašajte plasti na šeleshamer in na akvarelni papir in opazujte rezultate. Je zabavno poigravanje in definitivno boste lahko obe ozadji uporabile na voščilnicah. Jaz sem se poigravala z Peeled Paint and Fired brick distress inkoma, s katerima sem tudi "nemarno" pobarvala cvetove in zelenje.



Tinino šablono Foto dekor sem poštempljala s štampiljko lesa in še malo posenčila z rjavim distress inkom. Nanj sem zalepila cvetove in zelenje in nato vse skupaj na osnovo. Helena, tebi še enkrat vse dobro in želim ti obilo ustvarjalnih idej! 

petek, 20. maj 2016

Rože na pisani podlagi/Flowers on distressed background

Če sem v prejšnji objavi govorila o stranskem produktu, je tukaj glavni. To voščilnico sem namreč naredila najprej in se veselo poigravala z barvanjem sredine papirja in prelivanjem vode na njem. K prelivanju pa me je spodbudila Tina s tole voščilnico.


Tako kot na prejšnji voščilnici sem tudi tukaj uporabila iste tri Distress inke: Peeled Paint, Rusty Hinge, Fossilized Amber. Z njimi sem izdelala tako ozadje, kot tudi pobarvala same izreze. Voda pa je naredila svoje tako, da je prelila barve in pa, da je pustila madeže na barvi. No, tu in tam tudi madeži niso slaba stvar :)


I love to work with Distress Inks, because it is so many possibility to use them and to play with them. So, I used three different colors today to create this card: Peeled Paint, Rusty Hinge, Fossilized Amber. If you are interested in how to do this, please visit CottageCutz blog, where you will find all required steps. And I also want to remind you on our second CottageCutz challenge with theme Hello Spring. Link button can be found here!



Kot ponavadi, kadar delam s CottageCutz šablonami, vas tudi tokrat toplo vabim na Scrapping Cottage blog, kjer boste našle postopek izdelave. Pa seveda ne pozabit na drugi SC izziv, za katerega še imate nekaj časa. Več o tem pa najdete tukaj.



Lepo vas pozdravljam in vam želim čudovit vikend. Hkrati pa lepim še ta izdelek v Craftalnico.