torek, 29. marec 2016

Šopek sivke s pentljo na dveh tagih

Medtem ko so škarje, papir, šablone in štampiljke zamenjali laminat, barva, čopič in valjček za barvanje in vam kaj novega paprinate še nimam za pokazat, vam predstavljam še eno voščilnico, ki je že pred časom nastala za še eno mamino prijateljico.


Tokrat sem šopek sivke postavila na dva taga (belega in iz eko kartona), ki sem ju malo zamaknila. Šopku sem dodala še mini pentljo in pa ozadje popestrila s tekstom ter seveda nepogrešljivimi zmazki bele tempere :) Med cvetove in stebla pa sem zataknila še napis iskrene čestitke.


Zdaj pa bo znova čas, da se vrnem v ustvarjalnico. Čakam samo še, da mi pripeljejo mojo novo kuhinjo in mi jo zmontirajo, pa bo znova vse tako kot mora biti (trenutno imam, na primer, pribor v spalnici...). Dolgo sem si jo že želela, saj sem že tako staro kuhinjo predelala, da je zdržala še teh 7 let, ampak čas je bil, da jo nadomesti nova. No, morda pa se vendarle ne vrnem še v ustvarjalnico in bom raje ustvarjala v novi kuhinji. Kdo ve :))


Imejte lep teden in uživajte v pomladi!

petek, 25. marec 2016

Prijatelji so kot svetilniki/Friends are like Lighthouses

Verjetno ste videle to mojstrovino izpod Janjinih rok in ko sem prijela nove šablone v roko, je tudi mene je najprej nagovoril sam svetilnik, ki sem ga ustvarila na praktično enak način kot Janja – iz treh različih šeleshamerjev: rdečega, belega ter modrega.


Znova sem oblikovala in sprintala napis, ki sem ga našla na Pinterestu. Malo smooshinga za ozadje in skala za svetilnik, ki sem jo vzela tej steklenici s sporočilom. Res so čudovite te morske šablone in meni ene najlepših do sedaj. In če najdete takšno primerno misel, so lahko uporabne prav vso leto za različne priložnosti.


Hi all! Did you see new Nautical release from Scrapping Cottage? It is so beautiful. And I would like to show you how to create not nautical card with nautical dies :) I found this quote on Pinterest, designed it in the Word and printeded it on white cardstock. I used two dies: Lighthouse and Clouds and Message in a Bottle. If you are interested how I created the whole card, please go to CottageCutz blog where all the steps are described.

Have fun creating!


Natančna navodila izdelave po korakih pa najdete tudi tokrat na CottageCutz blogu. Želim vam veliko takšnih prijateljskih svetilnikov in lepe praznike!


torek, 22. marec 2016

Vrata čudes

Naj še sama pridam svoj piskrček k vsem objavam na temo petkovega srečanje. Hvala seveda obema organizatorkama, nadvse simpatični Maji in prisrčni ter iskreni Andreji. Hali hvala, da smo lahko kupovali ceneje, prav tako Klari, da nas je razveselila s tako krasnimi priponkami in velik hvala tudi vsem vam, drage moje ustvarjalke, ki ste bile tako pridne, da ste prav za vsako od nas izdelale kakšno malenkost. Jaz žal nisem imela čas za tako velik podvig, sem pa izdelala čestitki v okvirju za naši organizatorki:


Misel sem, kot ponavadi, izbrskala na Pinterestu. V originalu je v angleščini in sem jo po svoje prevedla, oblikovala v Wordu ter naprintala. Tinina vrata sem obdala z zelenjem in drobnimi marjetkami ter žvrgolečo ptico. 


Kot rečeno je vse skupaj izdelano v obliki voščilnice, ki pa sem jo dala nato v okvir (že dolgo časa nazaj je, kar sem izdelovala tovrstne izdelke), ki sem ga sama pobarvala in za piko na i z zelenim distress inkom začinila še s smooshingom. 


Drage moje ustvarjalke, odprimo vrata in pustimo čarobnosti da nas prevzame tako, kot nas je prevzela v petek!

petek, 18. marec 2016

Zahvalnica z venčkom/Thank you card with Wreath

Preden vam pokažem kaj vse sem ustvarjala z novimi čudoviti nautičnimi šablonami iz nove izdaje Scrapping Cottage, se bom ustavila še malo pri rojstnodnevnih, ki sem jih skombinirala z mojim ljubim venčkom. Nastala je tale zahvalnica:


Osnovo sem poštempljala s tekstom in popacala z belo tempero, kar sem naredila tudi z vsemi sestavljenimi izrezi. V glavnem sem vse izrezala iz dolgočasnega sivega eko kartona in pobarvala z distress inki. Ni slabo in mislim, da ga bom porabila na ta način. Ampak kljub temu vse skupaj potegne malo na sivo in barva ni tako živa kot na prejšnjem eko kartonu. Ta, ki sem ga uporabila za osnovo, pa je za izreze oz. za barvanje pretemen.


Ampak vrnimo se k današnjemu izdelku. Šablona pentlje mi je zelo všeč. Uporabila sem večjo, ki sem jo izrezala iz rdečega šeleshamerja (enako kot metulja) in da nisem prelomila papirja pri sestavljanju, sem obe polovici pentlje zvila s pomočjo okroglega ročaja, kot tukaj na sliki:


Prav tako sem isti pripomoček uporabila še na koncu, ko je pentlja bila že sestavljena in ji na ta način lepo poravnala obe zanki. To so navodila na kratko. Če pa jih želite po korakih, pa jih boste našle na CottageCutz blogu. In hvala vsem, ki naju z Janjo bodrite tudi tam in nam puščate lepe komentarje. 


Hi all! before I show you what I've created with beautiful new dies from Nautical release, let me show you one more card, created with Birthday release dies in combination with Build a Grapevine Wreath. As you can see above, I curved bow edges with the tool with round handle. After bow was finished, I put pencil also through the both loops which gave them beautiful round look (as shown on the fourth photo). For all the details and steps, please visit CottageCutz blog and you will find out more about how to create this card.