četrtek, 28. maj 2015

Miren kotiček za spočit svojo dušo/Vintage Shoppe Sign

Včasih so naše življenjske poti svetle, jasne in sončne, drugič spet bolj zamegljene in pospremljene z neodločnim korakom. Včasih pa je vsega po malo, kljub temu da je pot zelena, sveža in obsijana s soncem, je korak počasen in oči stremijo bolj k tlom in zato ne vidijo lepote, ki prihaja iz vseh strani. Jaz sem se tokrat ustavila v osamljeni ulici, ki pa kljub bolj temačnemu izgledu ni žalostna. Je samo postanek, ki ga duša potrebuje da zajame sveži zrak, da odvrže stare balaste in strahove in se odpravi naprej odprta za nova doživetja in bolj sproščena. Je miren kotiček, da se vsedeš in pustiš, da misli tečejo in se zložijo kot kocke, vsaka na svoje pravo mesto:
Nastanek te voščilnice je šel povsem svojo pot. V bistvu sem želela ustvariti videz črno-bele "fotografije" v obliki voščilnice z dodatkom rdeče. Pa mi ni uspelo in sem sem se nato poslužila potiskanega papirja, ga prebarvala oz. zalepila z Multi Medium mat tekočim lepilom na podlago in nato robove prebarvala še s črnim Gelatos akvarelnim stikom, ki deluje kot kakšna voščenka. Imam ga že lep čas, pa zelo redko uporabim. Pozabim ;) In takole bi nekako zgledalo, če bi mi res uspela črno-bela varianta ;) Sem pa vendarle poskušala še naprej in kako mi je kasneje uspelo na drugih izdelkih, vam pokažem naslednjič. 
Hi, all. Today´s card is a little bit different, it has a little mix media look. I used scrapbook paper for background and I glued it with gel medium on the basic surface and colored the borders with black gelato. For the focal point, I used this gorgeous Vintage Shoppe Sign die and added a little heart in the middle of it. Together with sentiment is this quiet little place, to rest your soul and to gather strenght for new challenges in life. First I actually want to reproduce the look of black and white photography with touch of red, but it did'n turn out so. But above on my modified photo, you can see how it would look in black and white variation. :) I wish you all great time and don't forget to visit us also on CottageCutz blog.
Imejte se lepo, jaz pa vas za konec povabim še na CottageCutz blog, kajti ta voščilnica je nastala prav za njih in na njej sem uporabila tudi šablono Vintage Shoppe Sign.

ponedeljek, 25. maj 2015

Pikasta srca na drevesu

Pa malo preskočimo od črnih okvirjev in popotovanj v papirnato preteklost na to preprosto voščilnico, s katero sem se želela zahvalit za pomoč. 
Recept je precej preprost. Uporabila sem Rayherjevo šablono drevesa, ki je oblikovana izpod Tinin rok in srca poštempljala s pikasto štampiljko. Nekaj "zrelih" je že odpadlo na tla in beseda "hvala" se je zataknila za deblo, pri tem pa ujela nase nekaj zelenih listov. Ti so se pridno razporedili tudi po kotih voščilnice.
Vedno znova se rada lotim CAS voščilnice in tudi tokrat jo je bilo veselje izdelovati. Preprosto je velikokrat najboljše. Uživajte v ustvarjanju, pa naj bo to v vašem ustvarjalnem kotičku, na vrtu ali kjerkoli drugje.
Voščilnico prijavljam tudi na Tanjin CAS #9.

četrtek, 21. maj 2015

Ninja Želve za cool 6-letnika

Uf, tale pa mi je dala vetra, tistega pozitivnega, ki ti prevetri možgane in vnese malo svežega zraka. Za take projekte potrebujem čas, da premislim kako in kaj bi izdelala in rada pobrskam po netu za idejami in nato videno obračam po svojih mislih in preoblikujem. Pa vendar se na koncu še vedno z nekim strahospoštovanjem lotim takšnih zadev. Nikoli nisem namreč prepričana kako bo izpadlo. Tokrat mi je bila v oporo ta voščilnica, ki sem jo našla na Pinterestu. Ninja želve, priljubljeni motivi kmalu 6-letnega fantiča. In ker so taki fantje cool, je prav, da je takšna tudi voščilnica, kajne?
Same motive ninja želv sem našla na netu, jih sprintala na foto papir in izrezala. Ker so robovi od rezanja ponekod ostali beli, sem jih prevlekla s črnim copic markerjem. To je vedno dobro narediti, kadar izrežete motiv s škarjami, saj ti beli robovi ne delujejo preveč lepo, če je sama obroba motiva temna.
Velikost je A5 in črno ozadje sem embosirala z embosing srajčko z motivom opek, s čimer je ozadje skupaj z jaški pridobilo pridih grunge stila. Jaška sem izrezala kar z Die-namics šablono, ki je sicer namenjene za ladijsko okno. Črno osnovo sem s 3D blazinicami dvignila od same osnove voščilnice in tako sta se jaška malo poglobila in po dve in dve želvi kukata iz njiju. Da vse skupaj zgleda vsaj malo rojstnodnevno, sem dodala še zastavice. Le-te sem obesila na vrvico, ki sem jo izrezala s pomočjo Tinine robne šablone in prav tako uporabila njeno pentljo
To pa še ni vse, prvič sem se po Tininih navodilih lotila tudi notranjosti. Tako se izgled iz zunanjosti nadaljuje tudi tukaj, kjer je dodan tudi napis: "Čas za zabavo". Le-ta je namenoma bolj nametan. In kjer je zabava so tudi baloni in zvezde in pa seveda številka 6 ne sme manjkati.
Izdelati takšno notranjost po navodilih res ni težko, edino eno napako sem naredila pri izdelavi 3D mehanizma. Odločila sem se, da bo ta mehanizem dolg tako kot sam kartonček in ko sem ga lepila na osnovo sem pregib lepo poravnala s pregibom osnove voščilnice in hkrati zalepila oba stranska zavihka (morala pa bi enega po enega). Ko sem nato voščilnico zaprla, se je namreč osnova malo zamaknila in se ne zapira ravno čisto natančno. Ker je 3D mehanizem tako dolg moram naslednjič paziti, da zalepim najprej en zavihek in šele nato drugega hkrati s tem, da zaprem voščilnico, da bo vse skupaj lepo poravnano. Mogoče tole pride prav tudi kateri od vas. 
Misija ninja želve je tako uspešno zaključena in kot vedno pri izdelkih za otroke, je vse skupaj bilo eno samo veselje izdelovati, kljub začetnemu strahu :) 

ponedeljek, 18. maj 2015

Woman Silhouette in Victorian Frame

Ko sem za objavo s pregledom mojih šestih let pregledovala vse moje izdelke, sem se med drugim spomnila tudi na voščilnico s cameo in z novimi šablonami različnih okvirjev iz zadnje, Victorian izdaje SC šablon, sem jo želela poustvariti na malo drugačen način in tako je nastal ta profil v okvirju:
Tudi tokrat sem okvir prevlekla Enamel Accent črno barvo, prav tako pa sem storila tudi z žensko silhueto. Notranjost samega okvirja sem pobarvala s Chalky Finish barvo in ko se je le-ta posušila, sem površino na rahlo pobrusila z brusnim papirjem, da je črni šeleshamer na nekaterih mestih znova pokukal na plano. Ozadje sem poštempljala s tekstom in napis odtisnila na paus papir, ki sem ga nato zalepila na osnovo. Vendar samo na hrbtni strani, da se na sprednji ne vidi lepilo. Na robove sem dodala perle in delo na tem mestu zaključila.
Hi all. This time I've combined one new and one old die. New one is taken from Victorian release and it is this gorgeous Fancy Victorian Frame. Older die was used just partly. I've used just silhouette from Hand Mirror and Cameo die. Frame and Cameo were colored with Enamel Accent Black and inside part of the frame is colored with white paint and sanded with emery paper. Background was stamped with text stamp and sentiment was stamped on vellum paper. This is it for today, I wish you good start in new week.
Dobro je biti tudi sam sebi kdaj izziv in se znova na podoben način lotiti nečesa iz preteklosti. Želim vam prijeten začetek tedna in izzovite se tako ali drugače. Obiščite pa nas kaj tudi na CottageCutz blogu.

petek, 8. maj 2015

Vrtnice na ograji/Roses and Ornate Fence

Cvetje mi je najbolj všeč spomladi, ko se nekateri popki še prebujajo, medtem ko se nekaj cvetov že pokaže v vsej svoji lepoti. Ko hodim skozi naselja, rada pogledujem k hišam, kjer ograje nežno preraščajo pisani cvetovi in zelenje in naredijo okolico nekoliko bolj romantično in skrivnostno. Tudi današnjo mojo ograjo prepletajo roza vrtnice. Okolica je sier malce zapuščena in robovi so zato nacefrani in posenčeni:
Napis oz. štampiljko od PTI, ki sem jo že večkrat uporabila in je vzeta iz knjige Jane Austin - Northanger Abey, sem tokrat odtisnila nekoliko drugače in besedo Friends nadomestila z SC izrezom:
Hi, all! Spring is so beautiful with all blossoms, it gives romantic hint and I like the view on different gardens and houses with all these flowers and greenery. To illustrate this on my card a little bit, I used new Ornate Fence and Victorian Rose Vine dies. Fence was cut out from black cardstock and roses were colored with Copics this time. Sentiment is modified a little bit - I used Friends die cut instead of this part of the stamp. Background is stamped with text stamp and distressed with Walnut stain and Vintage Photo Distress Inks and with touch of white tempera.
Uživajte v prihajajočem vikendu!
Have a great weekend!

nedelja, 3. maj 2015

Ko me inspirira #36 - Nekaj zlatega

Vesolje me vedno navdušuje s svojo prostranostjo, skrivnostnostjo, in z nešteto vprašanji na katere še nihče nima odgovora in z večnimi vprašanji kdo vse oz. če kdo, živi tam nekje, daleč. V zadnjem času sem si ogledala kar nekaj dokumentarcev na to temo in vedno znova mi je zanimivo in vedno znova kot mali otrok sprašujem svojega J. naj mi spet in spet razloži to z zvezdami, galaksijami in še kaj. In tako sem si tokrat ustvarila povsem svojo galaksijo in del vesolja prenesla na papir s tehniko, ki jo je v svojem videu prikazala Kristina in se je z njo poigravala tudi Ana.
Verjetno sem vas s tem sedaj, kljub naslovu, malo zavedla, saj najverjetneje mislite, da je stvarjenje papirnatega vesolja tokratna tema Ko me inspirira izziva, pa ni :)) Tema je "NEKAJ ZLATEGA". In ker me poznate in veste, da se pri meni le redko kaj sveti, blešči ali ima pridih zlatega, je dobro začeti previdno in če tole zgleda kot majhnen korak, je kljub temu velik za Vladko ;) in tako sem tokratni izziv fokusirala na eno samo zlato zvezdo. Le-ta je simbol za prijatelja in se lepo združi z napisom, ki bi lahko prevedla nekako takole: "Prijatelji so kot zvezde - čeprav jih ne vidiš zmeraj, veš da so zmeraj tu." Ampak preden nadaljujem z opisom izdelave, naj vam pokažem še, koga je Tina izbrala za inspiracijo. To je Andrejina voščilnica z zlatim ozadjem, ki ji res daje eleganco.
Priznam, da mi je tokratna moja voščilnica zelo pri srcu in najverjetneje so tudi vam pri srcu prav tiste, ki izpadejo veliko bolje, kot ste pričakovali. Najprej sem se lotila samega vesolja in mislim, da naredila kakšnih 5-6 primerkov. Pri tem sem testirala različne akvarelne paprije (z gladko in bolj grobo teksturo) in se na koncu odločila, da najbolje izpade na platnu, ki ga imam v listih. Barva distress inkov se je najlepše prelila in dobro je res narediti več stopenj med katerimi posamezno plast posušite. Uporabljala sem 3 Disstress inke: Broken China, Black Soot in Dusty Concord. Sem pa si sama otežila delo s svojo idejo, da naj bo vesolje samo na sredini papirja in da bom le-tega nato na osnovo nalepila pravokotne oblike.
Na koncu sem pristala pri krogu, ki sem ga nalepila na črni šeleshamer, pošprican z belo barvo. Napis sem oblikovala v Wordu in ga natisnila na paus papir, ker nisem želela prekriti vesolja. In tako je na koncu izpadlo, kot bi bilo moje vesolje hkrati luna. Zdi se mi prav odličen efekt in morala sem si priznati, da so tokrat bile roke bolj spretne kot moja ideja :) Pa da ne pozabim zvezde. Le-to sem najprej s pomočjo Tinine plastične šablone in bele paste prenesla na platno in dokler je bila pasta še mokra, sem jo posula z zlatim embosing prahom in vse skupaj posušila s pištolo, ki piha vroč zrak.
In zdaj še k današnji nagradi, ki vam jo podarja Tini in pri katere najdete gumb za prijavo. To je plastična šablona Razmetane pike:
Preden pa se odpravim na njen blog pogledat kaj lepega nam je pripravila, pa so tukaj še 3 izžrebanke, ki bodo prejele 3 bonbončke iz moje objave ob 6. obletnici bloga.


Prvi bonbonček prejme, s komentarjem pod številko 26, Damchy:
Drugi bonbonček prejme, s komentarjem pod številko 12, Sonja - Oldpunca:
Tretji bonbonček prejme, s komentarjem pod številko 15, Lili:
Sonja in Lili vajine naslove imam in vama pošljem. Damchy tebe pa bom prosila, da se mi oglasiš na moj mail vladka.serbinek@gmail.com

Še enkrat hvala vsem za vse komentarje. Resnično sem jih brala z ganjenim srcem, z nasmeškom na obrazu in z veseljem v duši.

Zdaj pa je res že skrajni čas, da pokukamo k Tini.