petek, 30. januar 2015

Vrtnica pobarvana z distress markerji - video

Tinine vrtnice so nam kar prirasle k srcu in na moge načine smo jih predelale, obdelale, pobarvale... Kadar želim res popoln ustvarjalni odklop, se lotim tehnike barvanja z distres inki ali markerji, ker vsak poteg s čopičem bolj odnese težke misli in težave vstran. Ko je delo končano je tako, kot bi šla skozi pošteno terapijo. Tokrat ni bilo prav nič drugače le s to majhno razliko, da sem svoje početje tudi posnela. Ampak najprej sam izdelek:
Tokrat sem barvala z Distress markerji, lahko pa bi brez skrbi uporabila tudi Distress Inke, učinek bi bil povsem enak. In tiste, ki se v tej tehniki na čestitkah še niste preizkusile, je tak način zagotovo najlažji da začnete, saj embosiran del preprečuje, da bi se vam barva preveč razlivala. Je kot nekakšen zid. Sama nisem noben slikar in likovna vzgoja ni bila moj najljubši predmet, ampak tole početje res ni zahtevno, je pa nadvse zabavno. Kar poglejte. Sem pa ugotovila, da sem v uvodo uporabila neki strogi glas, tako da ne se me vstrašit :)
Pravzaprav imam težave kako pravilno poimenovati to watercolor tehniko. "Akvarelna" se mi ne zdi pravilno, saj ne uporabljam pravih akvarelnih barv in sliši se preveč učeno. Še najbolje bi bilo reči tehnika z vodenimi barvicami. Ampak v tem primeru se znova omejim na eno vrsto barvic. Imate kakšno idejo? Tehnike je zagotovo zanimiva tudi za tiste, ki nimajo doma nobenega distress inka ali markerja. Vse to lahko preizkusite tudi z navadnimi vodenimi barvicami ali pa tempero. Jaz še nisem, bom pa zelo vesela, če bom končni izgled videla pri kateri izmed vas. 
Vikend je pred nami, uživajte v njem in si privoščite kakšno terapijo barvanja.

sreda, 28. januar 2015

Polka dot čajnik in skodelici/Polka dot Teapot and cups

Ko enkrat začneš več ne moreš nehat - z belimi pikami na rdeči podlagi namreč. Še vedno se prileže skodelica dobrega čaja in če je serviran v takšnem čajniku in skodelicah na belem prtičku, je zagotovo še slajši:
Glede na to, da sem kombinacijo rdeče z belimi pikami uporabila že večkrat, me je zanimalo kako bi zgledale voščilnice na kupu in tako sem jih združila v tole fotografijo:
Hi! Today I have very simple card for you. All you need for this are two dies: Teapot and Teacup, Magnolia Doily and stamps of your choice. Both dies cuts are cut out from white cardstock. I stamped with polka dot stamp on teapot and cups. Above you can see all my polka dot creations till now. I love it :) You can find me also on CottageCutz blog. Have a nice day!
Baje prihaja sneg, zato čajnike na plano in kakšen naslonjač bližje oknu, da boste uživali v naletavanju snežink :)

sobota, 24. januar 2015

Rdeče-črna kombinacija in Perfect Pearls, pa še video za na vrh

Februar in z njim valentinovo se vse bolj bliža in čeprav to ni ravno praznik, ki bi mi bil blizu, pa me ustvarjanje vendarle tako in drugače potegne v te vode. Današnjo voščilnico sem skombinirala tako, da je valentinčkasta in rojstnodnevna hkrati, saj sem osrednjemu voščilu dodala drobna srca in vse skupaj "zapakirala" v črno-rdeči kombinaciji.
Zadnje čase je znova veliko v uporabi prah imenovan Perfect Pearls. V moji zbirki je samo eden, barve perfect pearl in pri gledanju raznih video od Kristine, sem se še sama preizkusila v tej tehniki. Zanimalo me je namreč, kako bi izpadla "tabla", če namesto tehnike vročega embosiranja z belim prahom, uporabim kar Perfect pearls. Uporabila sem Tininim napis, saj se mi je zdel idealen, kajti deluje tako, kot bi nekdo dejansko pisal na tablo. Tudi zvezda in izrezana srca so od Najlepšega para.
Glde na to, da je delo bilo hitro opravljeno, sem posnela kar video in vam ga tukaj tudi predstavljam. Če vam je slika premajhna, kliknite v spodnji vrstici videa na na Youtube napis in vas bo preusmeril direktno na mojo youtube stran, kjer se vam bo prikazal večji format in boste lažje gledali. 
Voščilnica zagotovo ni nek presežek je pa tehnika, ki hitro prinese zadovoljiv učinek, kljub nekaj prahu, ki se vali naokrog :) In morda vam moj prikaz prižge kakšno ustvarjalno žarnico in še same preizkusite kaj novega in drugačnega. Pa veliko veselja pri ustvarjanju.
Video najdete tudi na Ustvarjalni skrinji nasvetov skupaj s seznamom materiala, ki je tukaj izgubljen med vrsticami :)

sreda, 21. januar 2015

Baloni in okrašena kuverta

Današnja voščilnica je nastala za ustvarjalko, ki prav danes praznuje svoj rojstni dan in prepričana sem, da večina od vas že ve za koga gre. To je Tina B. iz bloga Trenutki kreativnosti. Odzvala sem se na njeno povabilo, da ji za njen praznik izdelamo kakšno čestitko. Ti Marini baloni so me že dolgo čakali, da jih vzamem v roke in tole se mi je zdela odlična priložnost, da jih uporabim.
Balone sem odtisnila s tremi roza-vijoličnimi odtenki in pri tem uporabila tehniko maskiranja, s čimer sem pridobila občutek globine. Ko so baloni bili že odtisnjeni sem osrednji del motiva izrezala z zvezdo (šablona je od die-namics in če jo želite, vam jo Marina zagotovo naroči), ki sem jo nato z 3D blazinicami zalepila nazaj na izrezano mesto. Vsemu skupaj sem nato dodala še bel izrez "vse najboljše" ter napis iz istega seta štampiljk.
Voščilnico sem dopolnila še z istimi odtenki okrašeno kuverto. Pri tem mi je pomagal set štampiljk Črta črta črtica. Rob kuverte sem olepšala s krogi raznih velikosti in uporabila še napis "Prejme naj posebna oseba". Upam, da je tej posebni osebi moj izdelek všeč. Meni je izdelava bila v veliko veselje in zabavo. Lepo praznovanje, Tina. Vsem ostalim pa en čudovit dan!
Za konec pa si lahko ogledate še vse moje uporabljene pripomočke ali pa si vse skupaj ogledate na Mavelu blogu.

nedelja, 18. januar 2015

Medvedje presenečenje in objem/Bear's Surprise

Tokrat sem se znova malo poigrala z različnimi šablonami in vse skupaj naredila tako, da medved "skoči" iz kuverte, da preseneti slavljenko oz. slavljenca. Da bi vse skupaj delovalo bolj pravljično, sem kuverto obarvala zeleno in dodala travo ter drobne cvetove, ki sem jih vzela venčku. Ozadje sem naredila po svojem ustaljenem postopku in medvedu potisnila v roke še darilo in balon:
Ponavadi delam tako, da si izberem en osrednji motiv, ki ga nato v mislih kombiniram z drugimi šablonami in če se mi ideja zdi dobra, začnem tudi z dejanskim kombiniranjem. Ne izzide se vedno, večinoma pa :) 
Hi, all! I know that bears can be very dangerous in the nature, but on the other side they seem so cute and friendly in fairy tales. I like this motive, because I have a feeling I can snuggle in bear's hug as a little child and that will give me comfort. And you have to admit that this Birthday Party Bear is really cute. He jumped out of the envelope as a surprise and has a birthday gift and balloon in his hand. To get fairy looks, I colored the envelope with green Distress Ink and added a grass and little flowers. It is such fun to play with different CottageCutz dies.
Kakorkoli so medvedi v naravi lahko zelo nevarni, pa so mi takole na voščilnicah ali v pravljicah zelo simpatični. Vedno mi delujejo, da bi se lahko kot majhen otrok stisnila v njihov mehki objem in potolažila svojo dušo za prav vsako bolečino. Zato, če komu pošljem medvedji objem, mislim prav na takšnega, tolažilnega, zdravilnega in mehkega.

En velik medvedji objem vsem in kot ponavadi, me najdete tudi na CottageCutz blogu :)

sreda, 14. januar 2015

Novoletna darila

Nisem vam še pokazala, kaj sem tokrat pripravila svojim prijateljicam za novoletna darilca. Se mi zdi, da si je vsako leto težje izmisliti kaj novega in tudi uporabnega. Pinterest mi je vsekakor v veliko pomoč pri idejah. Tako je v moji božičkovi delavnici nastalo med drugim tole:
Nabavila sem lesene rezalne deske in jih pobarvala z magnetno-tabelno barvo. Potrebni so trije premazi, da postane površina dejansko magnetna, čeprav po mojih izkušnjah izredno močan ta magnet ni, deluje pa. Hkrati pa se lahko po taki površini piše s kredo in čisti z gobo in vodo. Takšno barvo je možno kupiti v ustvarjalnih trgovinah. Za boljši efekt sem robove senčila z belo tempero. Med drugim sem izdelala tudi darilne majhne kuverte, kamor sem dodala bone, tukaj je en primer. Tisti magnet v obliki rdeče-bele lizalke pa je izdelala Moi.
Z mamino pomočjo sem naredila kokosov losjon za telo. Recept sem našla na Pinterestu in ga nekoliko priredila in res lepo diši, poleg tega se pa krasno vpije v kožo. Zapakirala sem ga v kupljene kozarce, ki sem jih okrasila s čipko in kartončkom, kjer je napisano kaj vsebuje.

Renata me je prosila za recept. Pri tem ni treba bit ne vem kako natančen s količinami (moje zadostujejo za cca 8 takih kozarcev). Nad vodno kopeljo stopite cca 600 ml bio kokosovega olja in ko je stopljen, dodate en zamašek mandljevega (jaz sem nabavila kar tistega kozmetičnega, ki vsebuje tudi vitamin E) in 2 zamaška arganovega olja ter par kapljic eteričnega olja vrtnice in maline. Pustite, da se vse skupaj ohladi, lahko date za 1-2 uri v hladilnik, vendar naj se ne čisto strdi. Nato ga z mešalnikom penasto umešamo in  damo v kozarec, kjer ohrani to penasto strukturo, podobno kot krema. Ve lahko poskusite kakšno svojo varianto in dodate kakšno drugo olje, če ga že imate doma.
In nenazadnje sem naredila še te preproste okraske, ki jih je resnično zelo enostavno izdelati. Kupite plastične prozorne kroge za izdelavo krogle in uporabite za en obesek samo polovico le-tega. Izrezan krog iz papirja mora biti malenkost večji od plastičnega dela in okrasimo ga po želji, dodamo umetni sneg in zalepimo plastični polkrog. Na koncu dodamo še vrvico in to je to.
Nastalo je okrog 15 obeskov, pobarvala sem 11 desk in napolnila okrog 18 kozarcev z losjonom. Obdarovanke so bile vesele, jaz pa tudi, ker sem jih lahko razveselila.
P.S.
Morda ste že opazile, da sem v življenje znova priklicala svoj drugi blog Ustvarjalno skrinjo nasvetovSpremenila sem mu podobo, da se sklada z ostalim in tudi tja dodala oba svoja videa. Tam bodo lepo na kupu in jih boste lažje našle, če jih boste iskale. Zraven so navedeni tudi materiali, ki sem jih uporabila. Lahko pa se naročite (subscribed) tudi na moji youtube strani, kjer imate prav tako vse videe na kupu. To je to! :) Pa lep dan vsem!

četrtek, 8. januar 2015

Rdeče zastavice z belimi pikami/Polka dot pennants - Video

Res je bilo dovolj prazničnih voščilnic, čeprav priznam, da po več kot mesecu dni bolj kot ne enakega ustvarjanja (po receptu eko karton in zelena ter rdeča barva), mi je zelo težko preklopiti na druge teme, predvsem pa na druge barve. Ampak očitno bo letošnji začetek zaznamovan z belimi voščilnicami, saj sem že predhodno naredila s tovrstnim šeleshamerjem in danes imam še več beline za vas. Morda pa je sneg tisti, ki trenutno kroji moje izdelke? Kdo bi vedel. Skratka, nastali sta dve preprosti voščilnici, ena s slovenskim napisom Najlepšega para in druga z napisom od Scrapping Cottage, kjer tudi najdete mojo današnjo objavo. Uporabila sem namreč naslednje njihove šablone: Birthday Pennant, Expressions Happy in Expressions Birthday.
In to še ni vse, za vas imam tudi tokrat pripravljen video o tem, kako lahko izreze poštempljate, namesto da jih pobarvate. Tega mi je še uspelo posneti med prazničnim dopustom in morda vam pride prav kakšen nasvet glede preprostih voščilnic. Tukaj je:
My dear readers. New year is here and also new post for CottageCutz blog. We still have some snow around here and maybe because of that is my card so white. I added just a little touch of red. This time I didn´t color the die cut, but stamp on it to get this cute little polka dot pennants. I used three dies: Birthday Pennant, Expressions Happy and Expressions Birthday. I also made a video, how I created it. It is in Slovenian language, but you are welcome to watch it. :)
Lep pozdrav vsem!
I wish you all great day!

sobota, 3. januar 2015

Ko me inspirira #33 - čipka in moj prvi video

Lep pozdrav v novem letu in hvala vsem za lepe želje. Novo leto, novi izzivi in novosti - vse to sem združila v prvo letošnjo objavo. Ko me inspirira #33 je na sporedu in tej belini, ki nas je razveselila zunaj se lepo poda tokratna naloga, ki je čipka. Tina je izbrala Kefin poročni komplet, ki ga je Kefa okrasila s čipko. Držala sem se tako glavne teme, kot same poročne tematike in ustvarila takšno preprosto voščilnico:
Tukaj pa je en del Kefinega kompleta:
Vas zanima, kako je vse skupaj nastajalo? Imate čas? Potem vas toplo vabim, da si pogledate moj premierni video. Ne bodite preveč stroge z menoj, saj sem prvič počela kaj takega in se ob snemanju morala naučiti tudi urejanja videa in pa posneti svoj glas, kar sploh ni tako preprosto :)
Lepo vabljene k izzivu. Tokrat vas bo Tina nagradila s kompletom šablon Zahvala
Hvala vsem, ki ste se nam pridružile lani in naj vam bo izziv v vesliko veselje tudi letos. S Tino se že zelo veseliva skupnega sodelovanja. Zdaj pa skočimo še na obisk k naši gostiteljici tokratnega izziva.