sreda, 28. maj 2014

Zajec iz klobuka/Rabbit and Top Hat

Se še spomnite tistih preprostih čarovnij iz otroštva, ko je čarovnik potegnil zajca iz klobuka? Danes znajo čarodeji narediti veliko več, ampak tistih preprostih čarovnij se nikoli ne pozabi. Čarovnija je tudi verjeti vase in ko se je naučiš ali bolje rečeno zaveš, lahko narediš, ustvariš karkoli. Že skoraj izpeta resnica, ki pa drži in se nam potrdi vsakič, ko uspemo narediti nekaj, zakar smo mislili, da si ne bi upali nikoli storiti. In če je trik z zajcem in klobukom tista osnova čarovnije, je tudi zavedanje lastnih sposobnosti osnova, da lahko nekaj dosežemo. In prav zato motiv in napis na tej čestitki pašeta skupaj.
Združila sem dve, na videz nezdružljivi CottageCutz šabloni: poročno, iz katere sem vzela klobuk in zajca iz pomladne kolekcije šablon. Misel je od Goethe-ja, našla sem jo na netu in kot ponavadi oblikovala v Wordu. In če gremo k tistemu, kaj je bilo prej: kura ali jajce in če je misel kura in zajec s klobukom jajce, je bilo prej jajce. Ideja se mi je posvetila, ko sem cilinder prekladala med prsti in ga obrnila narobe. Sledil je zajec in nato sem iskala še primerno misel.  
Hi! I just can't stop making cards with different quotes which I find on internet. This one is from Goethe. But this time, quote was not first, it was rabbit in top hat and then I´ve searched for quote. Do you still remember this trick with rabbit and hat? Today magic is a little bit different, but when we were kids it was funny. Motive is combined with two dies: Springtime Friends and Elegant Veil and Top hat. I get this idea when I turned Top hat upside and immediately I saw rabbit in it. From this step, everything was really simple. So, turn on your imagination and combine different dies, possibilities are endless. And visit us also on CottageCutz blog.
 

sreda, 21. maj 2014

Prav potihem, v copatih...

Medtem ko se počasi prebujam iz ustvarjalne zasanjenosti, kjer ideje lebdijo nekje med oblaki in le redko katera izmed njih se v vmesnih sončnih obdobjih jasno zariše tudi v mojih možganih, nastane kakšna voščilnica. Vendar ni tiste prave volje, ni tistih metuljev v trebuhu, ko vzameš v roko papir. Ampak čutim, da se vse to vrača, da moja duša znova kliče po ustvarjanju. Je že tako, da si je tudi od hobija treba vzeti premor, vsaj deloma. Bolj kot ne, sem v kar dolgem preteklem obdobju ustvarjala v glavnem za Scrapping Cottage. Ravno toliko, da sem vzdrževala ustvarjalno kondicijo, hkrati pa se nekoliko odpočila.
Razne, trenutno zelo popularne tehnike z vodenimi barvicami, me navdušujejo že od kar sem videla prve tovrstne voščilnice in po ogledu tega videa, sem se morala preizkusit. In po dolgem času je bilo to tisto pristno ustvarjanje, samo zame, kot posladek za mojo dušo. Verjemite mi, bila je zelo vesela. Dawn ima kar nekaj dobrih videov na to temo, nedvomno je mojstrica in zelo sramežljivo sem se lotila zadeve in si zraven ogledovala video. Ob tem še vedno tipam, kateri izmed slikarskih papirjev bi bil najboljši. Ugotavljam, da mi prevec grobi ni všeč. Celo sem ugotovila, da sem najlažje delala na tem, ki je v bistvu namenjen za olje.
Za vazo sem uporabila štampiljko čajnika, nato pa za rože kombinirala različne stare in novejše štampiljke. Težko bo tole ponoviti in prvi preizkus se mi zdi kar dober in verjamem, da mu bo sledil še kakšen. Precej sem se držala barv originala in naslednjič se bo zagotovo treba lotiti zadeve z več poguma. Prav potihem, v copatih se premikam po raznolikih novih tehnikah in prav to odkrivanje me navdušuje. Dobro se je namreč vrniti k tistemu občutku nebogljenosti in strahospoštovanja, ki te spomnita, da ti veliko še manjka, ampak hkrati te spodbujata k temu, da zmoreš.
Želim vam veliko tihih premikov pri odkrivanju novega, ki bodo prerasli v odločne korake novih izkušenj!

P.S.
Ko sem izbirala, kateri napis bom odtisnila, se mi je ta Tinin pomensko zdel takoj ravno pravšni. Ampak šele, ko sem ga odtisnila, sem ugotovila, kako fonti prav perfektno pašejo zraven, kajne? 

nedelja, 18. maj 2014

Do lune in nazaj/To the Moon and back

Čas porok je v polnem zaletu in komaj sem čakala, da v roke dobim šablone iz poročne izdaje ScrappingCottage šablon, saj so mi bile všeč takoj, ko sem jih videla. Poleg tega pa se že dolgo nisem lotila kakšne tovrstne voščilnice. Ko so bili izrezi pobarvani, zalepljeni in pripravljeni za uporabo, sem se odločila, da preizkusim tudi eno izmed tehnik, ki je bila predstavljena na Watercolor tečaju. Tako sem zamaskirala del risalnega papirja kamor nisem želela, da poseže barva, embosirala Tinine zvezdice in nato z vodenimi barvicami ustvarila ozadje. Luno sem izrezala s pomočjo dveh krogov na način, kot sem ga predstavila tukaj in nato nanjo obesila moško in žensko obleko. Izrezani sta bili s pomočjo dveh šablon: Bridal Attire in Groom Attire. Napis je sprintan.
Kaj sem se naučila in priporočam tudi vam, če se boste lotile tehnike z vodenimi barvicami in embosiranjem:
- Kot prvo, pustite, da se barva vodenih barvic na papirju posuši naravno. Jaz sem namreč sušila s „pištolo“ in pri tem se je nekoliko omehčal embosing prah in nato se je vanj zajedla tudi barva. Zvezde tako niso povsem bele, kot sem si želela. 
- Za maskiranje sem uporabila kar zaščitni trak, ki ga uporabljamo pri pleskanju (tisti rumeni) in obnese se precej dobro, le ne smete ga preveč pritisniti na risalni papir, saj se v tem primeru ob robu rad preveč prime in ko ga odstranite, z njim vred odstranite tudi robove samega papirja. Zaščitni trak sem uporabila tudi za to, da sem osnovo voščilnice, ki sem jo barvala, zalepila na desko, da je bil papir fiksno na podlagi in se ob stiku z vodenimi barvicami ni krivil. Resnično pomaga. 

Drugače pa je nekaj čudovitih izdelkov na osnovi tečaja naredila že Maja in jih najdete na njenem blogu.
Hi, all. Today I have Wedding card for you and you can find it also on CottageCutz blogIdea came up, when I first saw Scrapping Cottage Wedding release. And beside, I wanted to try technique with embossing and watercolors. So, first I masked watercolor paper with the masking tape and embossed open area with little stars and embossing powder and then I colored the surface with blue watercolor to create the sky. Moon was cut out with two circle dies and sentiment is printed. I thought that it will be funny if I hang both Attire (Bridal Attire and Groom Attire) on the Moon.
Želim vam lepo nedeljo in dober začetek tedna. Baje bomo uživali v visokih temperaturah. Pa da vidimo! 

Have a nice Sunday and good start in new week!

četrtek, 8. maj 2014

Angel za novorjenko/Angel for baby girl

Nadaljujem serijo dokaj preprostih voščilnic na beli podlagi. Kadar delam z belo namenoma ohranjam čistost in jih večinoma ne distressam. Prav ta čistost še posebej pristoji našim nevidnim, pa vendar vedno prisotnim prijatljem - angelom. Z nami so vse od rojstva, tako kot za to novorojeno deklico. S srcem v rokah se angel sklanja nanjo, da jo obvaruje slabega in ji šepeta drobne skrivnosti življenja. Deklica jih sliši, ker še ni zamegljena od vsega prahu vsakodnevnih dni in tegob. Ko zrastemo jih vse težje zaznavamo, ampak tu so in bdijo nad nami, vede ali nevede.

Po angelsko se torej tokrat predstavljam na CottageCutz blogu. Že kar nekaj časa imam to šablono in skrajni čas je že bil, da posežem po njej, saj mi je motiv zelo všec. Dopolnila sem ga se z besedami: Congratulations, Baby in Girl. Belo, preprosto, nežno in pove vse.

Hi, all! I have one little Angel for you today. Sometimes I like to leave everything clean and simple, like on this card today. Little angel is a messenger of a new life. With heart in his hands whispers gentle words about life in her ears. She hears him. Angels are our friends, but when we grow up, we don´t hear them anymore. We need to start listen again. This Angel is really sweet die and I combined it together with some words: Congratulations, Baby and Girl. I hope you like it! Have a great day and visit us also on CottageCutz blog.

Prisluhnite tišini in morda boste slišali, da vam ima veliko za povedati!
    

sobota, 3. maj 2014

Ko me inspirira #25

Letošnji april se je resnično  pokazal v svoji najbolj značilni luči in očitno se mu še nič ne mudi prepustiti kuhanja vremena maju. In če je že vse bolj v znamenju vremena, pa naj bo tako tudi na moji današnji voščilnici, narejeni za majski izziv Ko me inspirira. S Tino vas izzivava že 25-tič po vrsti in sicer s temo krogi. Tina se je navdušila in kot izzv izbrala Barbarino voščilnico, kjer je tako in drugače uporabila to obliko:

Barbarina odprtina na voščilnici je takoj nagovorile tudi mene. Izrezan krog sem zapolnila s Tininimi kreacijami oblakov in sonca. Pred tem pa sem se na rahlo z modro barvo osenčila osnovo nekoliko čez rob okrogle odprtine:
Za celotno podobo sem potrebovala še napis in ostala kar pri izdelkih Najlepšega para in uporabila napis iz tega seta, ki sem ga odtisnila dvobarvno in v dveh vrsticah. Najprej sem namočila v svetlejšo blazinico prvo polovico napisa in ga odtisnila, nato štampiljko dobro očistila in nato namočila v temnejšo blazinico še drugi del napisa in ga odtisnila pod prvega. Za piko na i sem dodala še drobno srce, ki sem ga našla v tem setu.
Preprosta clean & simple čestitka, ki pa mi je s končnim izgledom takoj prirasla k srcu. Zame ima nekaj, kar mi prikrade nasmešek na obraz. Naj vas krogi in Barbarina voščilnica nagovorijo in komaj čakam vaših izdelkov. Prijavite jih lahko pri Tini, kjer vem, da se bo moj nasmešek še povečal ob pogledu na Tinin izdelek. Njene posebne ideje me vedno znova navdušijo. Tokrat bo eni izmed sodelujočih podarila ta set:
Jaz pa sem danes uporabila naslednje: