petek, 28. marec 2014

Cvetoča veja/Blossom Branch

Kako nežno zna tetka pomlad zmešati barve na paleti. Drevesa hitijo na vse pretege cvetet in tetka pomlad ponekod samo doda kanček roza barve, medtem ko je pri nekaterih drevesih bolj pogumna in nanese več barve na čopic. Jaz sem jo poskušala malo posnemati na tej čestitki, namenjeni za Scrapping Cottage blog in nastalo je tole:
Za nekaj dimenzije sem izrezala večji krog iz bele osnove in manjšega iz zelene, ki služi hkrati kot okrasni rob. Po dolgem času sem dodala še nekaj šivov. Sama veja s cvetovi pa je izdelana s pomočjo šablone Blossom Branch. Če ne bi te voščilnice izdelala že prej, bi mi zagotova služila Majina čudovita voščilnica kot inspiracija.
Hi all. I have another spring card for you and for Scrapping Cottage blog. Trees are so beautiful with all blossoms at this time of the year. I tried to imitate this with beautiful Blossom Branch die. To add some dimension, I cut out the bigger circle from white cardstock and smaller one from green cardstock which is used also as decorative edge. After long time I also added some stitches. I hope you like it.
Blossoming weekend to all! 
En krasen cvetoč vikend vam želim!

torek, 18. marec 2014

Pomladno vzdušje/Spring atmosphere

Pa naj se pomlad začne tudi na mojem blogu. Že nekaj časa se prebujam ob ptičjem petju in lepa jutra me prej zvabijo iz tople postelje. Z daljšimi dnevi se mi zdi, da pridobim nekaj časa in da mi uspe več postoriti. Hkrati pa se mi zdi, da mi na pomlad vedno znova pobegne ustvarjalna muza. Najverjetneje je to posledica, ker puščam okna čez dan odprta, da se prostori naužijejo več svežega zraka in se pošteno prezračijo po zimi. In očitno je muza en tak lep dan skočila skozi okno in se odpravila na potep. Saj potem se vedno vrne polna idej, ampak vmes pa se moram znajti tudi brez nje. S pomočjo Scrapping Cottage šablon gre veliko lažje. Tokrat sem uporabila dve iz Garden Delight zbirke: Garden Birdhouse Tree in Spring Birdhouse Branch. Vse skupaj sem pobarvala z distressi. Ozadje sem naredila s pomočjo PTI plošče in tudi napis je njihov.
It is time for Spring also on my cards. Garden Delight release really helped me with that. I used  Garden Birdhouse Tree and Spring Birdhouse dies and colored them with different Distress Inks.Time is precious thing and we need to spend it wisely. And every spring I feel like I have a little more time. Probably because of the longer days, but anyway, feeling is good and I manage to do more things as in winter. And I also love this time, because this are the first days of the year when I can go outside and enjoy my cup of coffee. Trees with first blossoms and singing birds are perfect company.  
Najlepše v teh dneh mi je bilo pa to, da sem lahko na vrtu popila svojo prvo letošnjo skodelico kave in cvetoča drevesa ter petje ptic so mi bili odlična družba. Uživajte v čudovitem vremenu.

Enjoy your days and spend the time wisely!

sobota, 8. marec 2014

Lov je končan/Hunt is over

Velikokrat se na Pinterestu "sprehodim" čez različne misli in ko jih prebiram, se mi večkrat zaiskri kakšna ideja za čestitko. Tako je bilo tudi tokrat s tem lušnim racakom, ki se hladi v zalivalki. Lova je konec, kajti našel je svojo raco:
Spring duckling je Scrapping Cottage šablona, ki sem jo tokrat uporabila in vse skupaj pobarvala z Distress Inki v rdečih in rumenih ter oranžnih tonih. Belina osnove čestitke je tista, ki še poudari barve samega motiva. CottageCutz motivi so sami na sebi tako zgovorni, da resnično ne potrebujejo kaj dosti.
All this animals from Garden Delight release are so cute and give you different opportunity to use them. I chosen more CAS version. I really like to search for different quotes on Pinterest and sometimes after I read some, I get the picture of whole card in my head. This was the case also this time. I used Spring duckling Scrapping Cottage die and coloured die cuts with different Distress Inks. Then I combined everything together with printed quote and card was finished. This is it for today. Come and visit us also on CottageCutz blog. Have a nice day!
Tako drage moje, jaz se za danes poslavljam od vas. Želim vam vsem skupaj krasen preostanek vikenda in seveda čestitke ob dnevu žena! 
Za več inspiracije pa nas obiščite tudi na CottageCutz blogu.

ponedeljek, 3. marec 2014

Ko me inspirira #23

Izziv Ko me inspirira me vedno znova opomni, da smo vstopili v novi mesec in čeprav se mi zdi, da smo komaj pospravili novoletno okrasje, počasi že stopamo proti pomladi. Tudi po blogih je to že čutiti, saj se vse bolj vračajo pomladne, sveže barve. Vendar meni še ne gredo od rok ali od papirja :). Ampak preden se posvetim svoji voščilnici, naj vam sploh razkrijem čigavo voščilnico je Tina tokrat izbrala za izziv. To je zelo lušna Daničina voščilnica, kjer je Tini padlo v oči še posebej to, kako je Danica spretno uskladila zunanjost in notranjost.
Zase moram priznati, da notranjosti ne posvetim toliko časa, kot bi bilo potrebno in poskušam ponavadi najti kakšno preprosto rešitev, morda kakšen robni odtis, ki se ponovi tudi v notranjosti. Torej super izziv, da tokrat tudi notranjosti namenim več časa in s tem voščilnici razširim pomen. Tako sem že takoj razmišljala kaj bom naredila zunaj in kaj bom naredila znotraj. Najprej sem se odločila za žepek, ki sem ga ustvarila s pomočjo Mama Elephant šablone in Tinine robne šablone. Prav tako sem izrezala tag in napis s pomočjo šablone Najlepšega para, ki sem mu nadela videz table in embosirala napis na njem.
Enaki žepek se torej nadaljuje v notranjosti, kjer je na samem žepku nekaj prostora za napis, v njem pa prostor za kakšno malenkost, kot na primer čaj. Lahko bi bila tudi kakšna mini čokolada. Tako voščilnica postane tudi mini darilce. 
Meni je bil izziv res v veselje in me bo še večkrat opomnil, da je treba misliti na kaj več kot samo na fronto. Tako kot v življenju in z ljudmi, katere prevečkrat sodimo po zunanjosti. Zelo se že veselim kaj vse si boste tokrat namislile ve. Prijavite se lahko na Tininem blogu, kamor grem sama zdaj tudi pogledat kaj odličnega nam je tokrat pripravila. Kar pa seveda še ni vse, saj vam Tina podarja tole krasno nagradico iz svoje zbirke novih šablon, ki so na voljo v njeni trgovini Najlepši par:

Vsem skupaj želim lep in navdihujoč teden!