četrtek, 27. september 2012

Šopek vrtnic

O vrtnicah vemo veliko in tudi to vemo, da se v njih skriva polno simbolike, še najpogesteje povezane z ljubeznijo. Sama nisem posebni ljubitelj tovrstnih cvetov, morda prav zaradi te prevelike opevanosti. Jim pa nikakor ne oporekam njihove lepote tako v bogastvu cvetov, kakor tudi barv. Kar pa me je med brskanjem o vrtnicah presenetilo, pa je dejstvo, da naj bi jih v Aziji gojili že pred 5000 leti in da so bili najdeni fosili divjih vrtnic, ki naj bi bili stari celo 35 miljonov let. Potem res ne preseneča, da za njihovo lepoto pravijo, da so delo božjih rok. (vir: http://www.genspot.com/blog-3256/vrtnica-simbol-ljubezni.aspx)
Te, ki so na čestitki, so delo mojih rok in šopek sem sestavljala nadvse skrbno. Bil je tako velik, da je v poštev prišla samo čestitka velikosti A5 in glede na to, da je v 'šopek padlo' še nekaj cekinov in da je bilo več podpisnikov čestitke, je bila velikost zelo primerna. Je pa tale čestitka romala k moji teti, ki je praznovala 70 let in zato tudi 7 vrtnic. Šablone zanje najdete v trgovini Mavelu.
Šopku se lepo poda lepa misel in del pesmi Toneta Pavčka ji nadvse pristoji. 
Kamorkoli greste, začnite nove poti polni veselja in z dobrim namenom. 

sreda, 19. september 2012

Kos torte za prvi šolski dan

Evo, končno se oglašam po tem, ko sem se izkopala izpod kupa perila in mailov in nastavila svoj kompas na ustaljeneno vsakdanjo pot :) Vsako leto znova me predrami vrnitev v hlad, hkrati pa me napolni novo vznemirjenje ob misli, da prihaja pisana tetka jesen in nato kmalu božični čas, kjer si bom roke grela na toplih šalicah. Vse to imam rada in zato tudi slovo od morja za to leto ni bilo težko. Uživala sva kot ponavadi in znova sem na virtualno polico prebranih knjig dodala kar zajeten novi kupček. Tokrat sem dobila v roke tudi knjigo [psi] in ne morem ravno reči, da me je prevzela. Dala mi je malo misliti, vendar pa bi pričakovala od nje več, tudi zaradi cene :))) To, da je knjiga iz zelo kvalitetnega papirja ji da samo dodatno težo, tako da ko jo nasloniš nase, te že vse boli čez čas :))) Bi bilo veliko bolje, če bi jo naredili na recikliranem papirju. 
Uspelo mi je na hitro preleteti tudi vaše ustvarjanje v moji odsotnosti in kmalu bo tudi čas, da vam napišem kakšen komentar. Malo še bodite potrpežljive z mano :) Žal moram povedati, da nobena ni uganila kateri dve šabloni sem si izbrala, vendar pa ste zelo dobro razmišljale, ker so bile v ožjem izboru tiste, o katerih ste pisale v vaših komentarjih v tej objavi. Izbrala sem si travo in to romantično šablono. Zdaj pa k tokratnemu izdelku. Pravzaprav vam ga je predstavila že Metuljčica, ki je bila tudi naročnica. Izdelek je bil namenjen njeni nečakinji, ki je prvič prestopila šolski prag in zanjo je teta želela takšen velik kos torte, kamor je možno dodati tudi fotografije. Tako v roki se vidi, da kos res ni majhen.
V notranjosti sem na dveh straneh namenila prostor prav za fotografije velikosti 10x15, med tem ko sem na sredino postavila šolsko mizo, ki gleda proti tabli.
Vsekakor je tole bil pravi izziv ampak v najboljšem pomenu besede in všeč mi je bil ta mini razred, ki je nastal :) 
Lepo je biti spet med vami!

ponedeljek, 10. september 2012

Ščepec najlepših želja in božično-novoletni napisi

Saj sem vam rekla že pred odhodom, da vas tudi v času dopusta ne pustim na miru :))) Je treba izkoristiti današnjo tehniko, ko je vse možno nastaviti v naprej. Nabralo se mi je namreč kar nekaj čestitk, ki vam jih želim pokazati. Verjetno se spomnite te moje čestitke in zdaj sem naredila še eno variacijo, za katero moram povedati, da mi je celo še bolj ljuba. 
Združila sem jo z napisom iz lanskega novoletnega seta in vsekakor je tale napis res zelo uporaben:
Najbolj vesela pa sem bila, ko sem izvedela, da je bila čestitka slavljencu tako zelo všeč, da jo je v trenutku obesil na zid. To je še toliko bolj pomemben podatek, ker gre za moškega, ko jih hitro take stvari ne navdušijo. Glede na to, da ga poznam in vem, da je kuhanje njegov največji hobi, sem jo z velikim veseljem izdelala. Uporabila pa sem večino te šablone iz Marinine trgovinice. Dodala sem le žlico iz drugega seta in skodelico, ki pa je od Papertrey Ink. 
Ko pa smo že pri novoletnem napisu, naj vam povem še tole. Kar nekaj povpraševanja je že bilo po tovrstnih štampiljkah in če je še katera zainteresirana, naj mi kar piše na vladka.stampiljke@gmail.com. Če bo povpraševanja dovolj, jih z veseljem dam še izdelati. Kakšen pa bo končni izgled pa vam izdam po dopustu :)) Saj še malo, pa se res vrnem. Se beremo po 15.9., do takrat pa bodite v cvetju!

ponedeljek, 3. september 2012

Ko me inspirira #5/I'm inspired by...#5

Jaz sem še vedno skrita nekje med borovci in izgubljena v domišljijskem svetu knjig. Vendar najinega izziva s Tino pa ne gre zamuditi :) Tokrat je izbira Tinina in takoj so mi prirasle k srcu te mini čestitke. Že nekaj časa je bila moja želja narediti kakšen mini kompletek, ampak si zanj nisem vzela časa. Zato pa čas najde tebe in Tina je vsekakor zadela v polno :))) Za inspiracijo pa je izbrala Daniellin kompletek na sredini:
Jaz sem vse skupaj namesto v škatlico položila v košarico, na kar me je asociiral tudi eden izmed napisov. Tako pa zgledajo, če so razprostrte: