nedelja, 29. november 2009

Adventni koledar in venček

Lep večer vsem skupaj. Skoraj je za nami prva adventna nedelja in za mene s tem nastopi poseben, čarobni čas, ko se znova prebuja upanje, ki se je skozi leto izgubilo in napolnjuje me mir in veselje. Kaj več o tem ne bi pisala, ker je tako lepo vse razložila Marika Gabez in vam priporočam, da preberete.

Rada bi vam pokazala adventni koledar, ki sem ga naredila že v lanskem letu in sem ga sicer objavila nekje marca, ko sem prebudila svoj blog, ampak takrat v bistvu sploh ni bil interesanten :-) Torej ga še enkrat postavljam na spregled sedaj, ko sem ga ponovno napolnila z majhnimi dobrotami in je namenjen samo mojemu fantu, ki si da dopovedati, da lahko poje samo eno čokoladico na dan in ne vse naenkrat :-). Prva slika je iz hodnika, kjer dejansko visi, vendar je tukaj malo pretemno za slikanje, zato barve niso preveč realne:

Ta fotografija je iz dnevne sobe na tleh - tako izgleda dejansko v živo:

Koledar ima osnovo iz kartona v obliki smreke, ki sem jo obleka v žaklovino. Nato sem iz filca sešila majhne škorenčke in žakeljčke na katere sem dodala številke, ki sem jih prav tako izrezala iz filca. Mislim da sem lani vse skupaj delala 14 dni (malo po malo). Edino božiček na njem je kupljen. Ga pa je težko poslikati tako, da bi ga lahko pokazala v polni lepoti :-)


Kod drugo pa bi vam rada pokazala še moj adventni aranžma, ki nima sveč na venčku ampak sem uporabila 4 čajne svečke, ki sem jih postavila v okrasno posodico. Adventni venček je kupljen, da ne bo pomote :-) Mi je bil tako všeč, da se mi za ceno 5 E ni dalo delati lastnega, priznam.

Še malo druge perspektive:

Naj vas zajame vse lepo in čarobno kar prinaša ta čas in odkrite in odprite vaša notranja vrata, da vas napolni sporočilo, ki ga advent in Božič prinašata.

sreda, 25. november 2009

Girl talk and the hot chocolate ali vabilo na vročo čokolado


Ni lepšega v zimskih dneh kot se zavit v koco s štrikanimi štumfi :-) in vzet v roko vroč čaj (obvezno z rumom) ali pa vročo čokolado in poklepetat (malo pošimfat :-)) s prijateljico. Za časa študentskih dni (juhu, kje je že to) in pa še tudi na začetku zaposlitve so moje prijateljice, ki niso bile iz Maribora in so tu študirale, živele v enem stanovanju. Vsak 'delovni dan' ampak res vsak, smo se dobivale pri njih in klepetale ob velikih šalicah kave, pozimi pa čaja. Nikoli nam ni zmanjkalo tem in nikoli nam ni bilo dolgčas. Mogoče iz tega spomina ali pa samo v želji, da bi ponovile kak tak dan, je nastala ta čestitka:

I remember my days as a student, when I 'hang' almost every day in the flat where my friends where living. Especially I remember the big coffe mugs or the big tea mugs at the winter time and the long, long talks. I just love those days. And maybe because of those memories or maybe just because I have the wish to hang out thogether again, I made this card - the invitation card for a friend:

Iz barv, ki so bile na voljo pri izzivu pri Dawn sem seveda na veliko uporabila 'moje' barve in malo manj ostale :-). So pa prav prišle nove štampiljke.

I use more of 'my' colors (chocolate and moss) and less of the others:-) by this Dawn's Raspberry Suite Color Challenge #19.

In tako se zgodba prične pri gledanju skozi okno, kjer ptiček zmrzuje na veji in žalostno žvrgoli (škoda, da mu nisem postavila ptičje hišice :-)):

So, the story begins by the window - outside is the poor bird on the branch and he is freezing. I forgot to build him the bird house :-)

In potem 'klic' prijateljici naj zagrabi svoje rokavice...
And than 'the call' to my friend to grab her gloves...

...in naj pride na babji čvek in vročo čokolado, juhu!
... and come over for some girl talk and the hot chocolate, juhu!

Lep večer moje dame, jutri je že mali petek!
Have a nice evening, tomorrow is already Thursday or how we say a little Friday :-)

nedelja, 22. november 2009

Pravljična hiška

Jaz, veliki otrok, častno prisegam, da še vedno obožujem pravljice :-). In znova bo čas, da si sposodim kakšno zbirko, na primer Ruske, pa Srbske... Doma imam Pravljce Frana Milčinskega, med drugim tudi njegove Butalce, zakon:

'Tri ure hoda za pustno nedeljo leži vas, pa ji pravijo mesto. Sredi vasi se cedi rjava mlakuža, ji pravijo potok. Ob obeh krajih mlakuže stoje koče, jim pravijo hiše. Dve, tri hiše imajo nadstropja, takim hišam pravijo graščine. Ime je vasi Butale. Butalci so gadje; tisto leto ko sta bili dve kravi za en par, so se Butalci skregali s pametjo, pa so zmagali Butalci...'

In poleg pravljic imam zelo rada slikanice in tiste pravljične podobe. Vidiš, dober vir idej za čestitke :-) Tokrat sem naredila 'pravljično' hiško za rojstno-dnevno čestitko za prijateljico, z željo, da bi leto v katerem se bo dogajala starost xx preživi kar najlepše-pravljično.
Zanjo me je navdihnil novi scrapbook papir, ki sem ga kupila v Memories-u, fantastičen je. Verjamem, da se bo dalo iz njega narediti še marsikaj čudovitega. Kaj posebnega pri tej čestitki nisem ustvarjala. Papir je senčen, edino rožico sem embosirala z belim prahom in ne vem zakaj (verjetno zaradi belega prahu kot sladkorja v prahu) me asociira na keks, ha ha

sreda, 18. november 2009

Nagrada, del Sonjinega bonbončka in kozarec medu


Tak pripravite se. Današnja objava bo malo daljša. Za nekaj ste krive ve, za nekaj pa jaz ;-) Pa kar k stvari. Kot sem objavila že v predhodni objavi, me je Alenka razveselila z nagrado, sedaj pa sta me obdarovali še Helena in Čarobna preja (ti nesramnica, ko sem jo pa želela jaz tebi za dobrodošlico, potem pa vidim tvojo objavo :-)). No, in zdaj je moja naloga, da odgovorim na teh nekaj 'malega' vprašanj in podelim nagrado in nalogo naprej, 5 blogerkam.

Navodila so kratka in jedrnata: za odgovor lahko uporabiš samo ENO besedo (če le gre). Posreduj jo 5 najljubšim blogerkam in s tem jim podeliš to nagrado in VELIKO ZABAVE!

1. Kje je tvoj mobilni telefon? Zakopan (v torbici)
2. Tvoji lasje? Postriženi
3. Tvoja mama? Doma (?)
4. Tvoj oče? Na kavču (?)
5. Najljubša hrana? Testenine, testenine (sem omenila testenine?)
6. Sanje pretekle noči? (z)mešane
7. Najljubša pijača? Gintonic
8. Tvoje sanje/cilj? Parcela na morju
9. V katerem prostoru si? V ustvarjalnem kotičku.
10. Tvoj hobi? Moram odgovorit :-)
11. Tvoj strah? Katerega naj izberem?
12. Kje želiš biti čez 6 let? Med čestitkami :-)
13. Kje si bila včeraj zvečer? Na potepu
14. Nekaj, kar nisi? Ambiciozna
15. Mafini? So, če jih kdo speče
16. Na spisku želja? Motor
17. Kje si odraščala? V Mariboru
18. Kaj si počela nazadnje? Delala čestitko (si lahko predstavljate?)
19. Kaj imaš oblečeno? Kos oblačila za doma in kos za v službo
20. Tvoj TV? Oddaje za urejanje stanovanj
21. Ljubljenči? Želva Mirko
22. Prijatelji? 'Razmetani' po svetu.
23. Tvoje življenje? Edinstveno.
24. Tvoje razpoloženje? Razposajeno
25. Pogrešaša koga? Da
26. Avto? Modra sulica
27. Nekaj, česar ne nosiš? Pajkic.
28. Najljubša trgovina? Amazon in ustvarjalne.
29. Najljubša barva? oranžna
30. Kdaj si se nazadnje smejala? Malo prej.
31. Nazadnje jokala? Pred nekaj dnevi (zaradi lastne tečnobe)
32. Najboljši prijatelj? Nezamenljiv.
33. Kraj, kamor se stalno vračaš? Otok Brač.
34. Facebook? Ne, hvala.
35. Kje najraje ješ? Mama je zakon

Tako, pa da vidim vas, drage moje dame. Potrudila se bom, da nagrado podelim tistim ustvarjalkam, ki je še niso dobile, ampak ta bo verjetno težka:

- Hali - ta je čisto naspidirana in res občudujem to njeno pridnost in kaj vse iz tega nastane (za tebe imam še 2 dodatni vprašanji: kako ti vse uspe? Kolko ur ima tvoj dan? :-))
- Maji - njen blog imam zelo rada, vsakič ga rada obiščem, ker je tak pozitiven in vedno poln raznolikih izdelkov
- Hišici Čarovnij - mislim, da je nagrado sicer že prejela, ampak enostavno ji moram še jaz, ker se mi zdi po blogu sodeč taka faca in ker mi je v prejšnji objavi dala komentar, da sem se pošteno narežala. Izdelke pa le sproti objavljaj, ker me potem oči bolijo, ko vidim vse na kupu :-)
- Mravljici - ta je prava pridna Mravljica, kake komplete je naredila, res si zasluži nagrado
- Mojci - Mojca, Mojca, Mojčika, tvoje čestitke so vedno tako krasne in lušne, moram ti dat nagrado, ni druge

To je 5, ali? Spisek je še daljši, želela sem še Marni, pa me je prehitela Čarobna preja (ki bi prav tako morala bit na spisku, pa me je zafrknila :-)), pa še Tini, ampak je že dobila nagrado., pa še...jaz bi dala vsaki, ki je na mojem spisku tistih, ki jih spremljam, kajti zato ste tam, ker vas rada spremljam in uživam vsaki dan, ko brskam med vašimi izdelki. Pa tudi nekaj takih je, ki niso na mojem spisku, pa vseeno pokukam tudi v njihov ustvarjalni hram.

Sedaj pa k drugim zadevam. Pred kratkim sem obljubila, da bom objavila delček Sonjinega bonbončka, ki sem ga dobila. Ta je bil zelooo sladek, bil je poln odtiskov, razcepkov, trakov, rožic, pisal, blazinic za štampiljke, obročov za knjige, window cards, perlic, kovinskih dodatkov... Najboljše od vsega pa je bil par uhanov in čestitka. Čestitka me je navdušila zaradi tega, ker sem imela prvič v roki (saj vem da ne boste verjele in se vam bo zdelo smešno) čestitko s pobarvano gorjuško (upam, da se nisem zmotila) - skratka s takšnim motivom deklice. In ko držiš tako čestitko v roki je to nekaj povsem drugega, kot pa na fotografijah (ta niti slučajno ne pokaže vsega). Tako da drage moje, ki barvate vse te motive, svaka čast, meni to ne gre, kot tudi mi ne gre uporaba štampiljk z motivi. To je verjetno razlog zakaj delam čestitke take kot jih delam :-) in hkrati je to razlog, da to rada gledam pri vas.

No, malo blebečem danes, zato za konec še na kratko objava te česitke, ki sem jo danes naredila na hitrco. Fantova mama me je prosila, da naredim moško čestitko za 40 let in ker je ta gospodič čebelar, je nastal ta kozared medu (po koroško: Koroška strd - jaz bi sicer to sklanjala Koroški strd, ampak to baje ni OK :-)) Na prvi fotografiji je v ozadju še preprosta kuverta, ki jo 'drži zaprto' majhen lonček:

Samo čestitka:

In pa čebelica in 40-tka na lončku od blizu:

nedelja, 15. november 2009

Božična vrata

Krasna, sončna nedelja s precej visokimi temperaturami za ta letni čas. Si je bilo nujno treba privoščit sprehod po gozdu. Super je bilo poslušati kako šelesti listje pod nogami in zanalašč sem drsela po tleh, da je še bolj šelestelo :-) Vmes pa so se mi skoz glavo podile božične in zimske čestitke. Je že tako, da je pri čestitkah človek vedno korak naprej, pa mu nič ne šelesti pod nogami :-)

Že nekaj časa me je 'mučila' ta ideja z vrati, ki so okrašene in 'zasnežene' in ker je iz Anglije priletel novi paket z materialom, sem se lahko končno lotila dela. Tako sem uporabila novi papir
Whitewash, ki sem ga uporabila za stebre in osnovo pod vrati. Se mi zelo dopade in mislim, da si bo treba narediti malo zaloge, saj se ga bo dalo krasno porabit za različne zadeve.
Prav tako sem morala NUJNO :-) preizkusit umetni sneg in novo štanco za drobne liste, ki sem jih uporabila za ta venček. In ker so vrata za sodelavko in so mi bila osebno tako všeč, sem si morala narediti še ene za sebe :-)

Vrata so narejena iz belega šeleshamerja in senčena. Za nabiralnik in kljuko pa sem uporabila eden izmed papirjev iz lastne zaloge:

Lončnici pa sem uporabila še na kuverti (ta je rumenkaste barve, ker je taka tudi osnova čestitke, kar se na slikah ne vidi), na vsaki strani eno:

Pa moram se še pohvalit, da sem dobila nagrado od Alenke. Hvalaaaaa. Moram si vzet čas in te nagrade dodat na desno stran bloga. Ker mi je težko izbirati med vsemi blogi in ker sem to v preteklosti že naredila, sem se tokrat odločila, da nagrado dalje podelim vsem slovenskim ustvarjalkam, ki se vsakodnevno trudijo, da je svet ustvarjan tako bogat z raznolikimi izdelki.

sreda, 11. november 2009

Snežaki v različnih pozah :-)

Stric snežak je za mene ena prav posrečena pojava. Možno ga je izdelati na 100 in 1 način in vedno izpade dober lik, vsaj meni. Tokrat je moj glavni akter na vseh štirih čestitkah. Od tega sem za tri uporabila isto šablono, ki sem jo vzela iz knjige Crafting Christmas gifts. Tale debelinko mi je prav posrečen in zdi se mi tapravi za serijske čestitke. Za enega pa sem uporabila odtisek, ki mi ga je med drugimi dobrotami poslala Sonja v bonbončku (to še tudi čaka, da pokažem. Predvsem bi rada pokazala uhane in čestitko, ki sem jo zraven prejela).

Prav zato, ker je forma čestitk namenjena za serijsko izdelavo, so čestitke precej preproste: malo štemplanja, malo izrezovanja, mečkanja in štancanja snežink. Smreko sem si sama skreirala in je prav takšna kot sem jo želela: potegjena, bi rekli štajerci :-) Naj vam ti nagajivi snežaki in smreke prinesejo malo zimskega veselja.

Ker so mi bile zelo všeč barve druge Tinine čestitke, sem jih uporabila tudi na svoji.
To je snežak, ovit v rdeče-bel šal, čakajoč med dvema smrekama na srečno novo leto:



Pa en z voščilnim paketom in z malo starinskega pridiha:



Nagajivi 'debelinko', viseč na smreki:



In še zadnji, malo svetleči smeško:


Moja najljubša sta čakajoči in viseči :-). Kateri pa je tvoj?

sobota, 7. november 2009

Curtain Call Color Challenge: Act 9 - Majina torbica


Ko sem videla Stacey-in color challenge:
When I saw Stacey's color challenge:


In ko sem videla to Majino torbico:
And when I saw this Maja's (both side) bag:


Sem enostavno vedela, da moram to preizkusit narediti iz papirja :-):
I knew it: I have to try it with paper:



Moji pripomočki so bile moje zveste spremljevalke škarje, štanca za rože, gumb in pisala. Velika rumena roža je izrezana na roko, poštemplana in obdelana s antiquities prahom. Vse manjše rože so naštancane. Za ostalo sem uporabila črne in bel flomaster. Na koncu sem še malo senčila s črno in belo blazinico. Me pa prav zanima, kaj bo rekla Maja, če si bo tole pogledala :-) Vsekakor je njena torbica še veliko lepša in veliko bolj uporabna ;-) Jaz sem se prav zabavala pri tem projektu :-)

The accessories, which I use for this project: scissors, punch for flowers, button and pens. The big yellow flower is cut with the scissors, stamped with autumn leaves stamp and embossed with antiquities powder from Ranger. All little flowers are made with punch. For the rest, I used the black pens and the white one for the black bag. I also distress both part with black and white ink pad. It was really fun to do this :-)

sreda, 4. november 2009

Dnevnik malega Filipa


Malo za spremembo, nekaj drugačnega :-) To je del darila za 14 dni starega Filipa. Ker pa je 'teta' Vladka malo bolj počasna oz. se je prepozno lotila dela, darilo še ni pri novem stanovalcu tega sveta. Bo pa jutri. Verjetno ga fant že težko pričakuje, ha ha.

Ideja tega dnevnika je taka, da bosta mama in ata vanj zapisovala kakšne zanimive dogodivščine, ali pa zapisala kakšne zabavne besede, ki jih otroci znajo vstrelit kot strela z jasnega. Na to ideja sem prišla zaradi tega, ker sem od večih staršev slišala, da bi si morali zapisovati, kaj včasih ne spravijo skupaj ti otroci - torej, pa da vidimo, če bo to uspešno :-)

Če ne, pa je iz srca narejeno darilce, v katerega bo pa morda Filip kracal, ko bo tako velik, da bo znal držati pisalo v roki :-). Združila sem malo vezenja, malo papirčkanja in uporabila tudi filc (zadnji del dnevnika je iz svetlo modrega filca kot žepek).

V notranjost sem dodala kupljene modre in rumene črtaste liste. Na notranji strani platnice pa sem izdelala še žepek, kamor bom dala sliko še takrat noseče mamice. Na prvi list pa sem napisala sporočilo, namenjeno novemu fantu :-)


torek, 3. november 2009

Darilni klobčič za otroke

Prebrala sem pri PopiKoki in se takoj podala na lov za zakladom :-) Poglejte in pridružite se tudi ve na blogu Lahkotnost bivanja. Podarja se koledar MojceFo. Krasna stvar, tako kot igrače. Vsekakor vredno ogleda.

nedelja, 1. november 2009

Tople želje za prvi novembrski dan


Vetrovi so odpihnili razmeroma lep oktober in nastopil je mesec, za katerega jaz ponavadi komaj čakam, da je mimo, ker potem nastopi čarobni december, ki ga obožujem. Saj vem, da bi tudi stricu novembru morala prizanest :-), ampak enostavno si ne morem pomagat, to pač ni moj mesec. Ne smem pa pozabit, da imata ta mesec rojstni dan dva fejst človeka: moja enakovredna polovica in njegova sestra, tako da prinaša konec meseca tudi nekaj lepega.

Me pa čopič tete narave tudi letos ni pustil hladne in še lep del novembra bo mogoče opazovati spreminjanje barv. Mogoče sem prav zato pri današnji rojstnodnevni čestitki uporabila malo jesenskih barv, saj delujejo toplo, kakršno je tudi sporočilo in rojstnodnevna želja.

Kot ponavadi sem si najprej izrezala šablono-termofor, ki sem jo nato uporabila pri izrezovanju osnove čestitke (rjavi šeleshamer) in izrezovanju iz filca. Filc sem prišila na osnovo, sporočilo pa na sam filc. Za malo popestritve sem dodala še gumbe in rožici.

Lep preostanek dneva. Uživajte v sončku.