sobota, 30. maj 2009

Srečanje bratrancev in sestričen

Po dolgem času spet nekaj objavljam. Tokrat se mi mudi na srečanje bratrancev in sestričen po mamini strani. Dobimo se v Laškem. Zbralo sem nas bo kar nekaj, saj je 26 samo nas, plus še partnerji, tete in strici. Tako da nas bo dobrih 60 komadov :-) Za ta namen me je sestrična prosila, da naredim kakšen spominček. Tokrat sem uporabila das maso (nimam veliko izkušenj z njo) in naredila obesek za na steno in sicer v dveh delih: prvi je poštemplan, drugi pa ima napis, oba sta pa pobarvana. Dela je bilo kar nekaj, saj sem jih morala narediti več kot 30. Poleg tega bomo za hec imeli okoli vratu obešen napis: jaz sem bratranec, jaz sem sestrična. Pa tudi za tete in strice sem naredila, ampak teh nimam poslikanih.

Moramo se odpravit, zato tukaj ob
javljam še slike:

ponedeljek, 18. maj 2009

Za mojo 'staro' prijateljico

Tole pa je čestitka za mojo 'najstarejšo' prijateljico, ampak ne po letih ampak po dožini najinega prijateljstva ;-), ki ima svoje zametke v vrtcu, začelo pa se je v osnovni šoli, ko sva postali nerazdružljivi. No, danes sicer več ni tako, ampak vseeno ostajama v rednih stikih in si, kadar najdeva skupni čas, rade privoščima skodelico dobrega kafeja, čaja ali deci dobrega vina in dober čvek. In da ji ne bom nesla za rojstni dan samo čestitke, mislim da bi ob njej perfektno pasala temna čokolada s pomarančo :-)

sobota, 16. maj 2009

2:0 za moške

Vedno kadar je potrebno kupiti darilo za moškega naletim na problem, ker se mi zdi da je težje biti izviren. Imate tudi ve s tem težave? No, nič kaj drugače ni pri izdelovanju čestitk. Da bi rešila zadrego sem se teh dveh voščilnic po naročilu lotila s humoristične plati. Tako je 70-ka pristala za zapahi, 40-ka pa pred odločitvijo, za katero stran se bo odločila - delo ali zabava :-)

Ta druga je kot kolaž, saj sem uporabila sličice, ki sem si jih našla na internetu. Izdelala sem edino notes in pobarvala kravati. Napis pa sem želela da bi izpadel bolj kot grafit, v kolikor mi je pač to uspelo:-)
Pri '70-ki' se nisem mogla odpovedat mojemu okencu - res se da z njimi veliko počet in tega sem naredila uporabnega tudi na notranji strani čestitke, saj je na njem voščilo. Obe čestitki imasta tudi pripadajoči kuverti, '40-ka' pa še šaljivo sporočilce v obliki zvitka.





nedelja, 10. maj 2009

Še ena beležka

Beležka s pripadajočo čestitko je za darilo moji sodelavki. Upam, da do jutri ne bo gledala bloga :-).
Ideja za obliko beležke je vzeta od Dawn, s tem da je njena za post-it listke, jaz pa sem zadevo malo povečala in sama razrezala in dodala barvne liste, ki sem jih naknadno se poštemplala z watermark-om. Zelo mi je bilo namreč všeč ozadje Tinine čestitke in sem morala preizkusit :-) Za sprednji del beležke in čestitke sem preizkusila nasvet Jennifer McGuire in sicer zasenčeni odtisi štampiljk. Učinek mi je zelo všeč, ker deluje 3D. Morala sem seveda preizkusit moje nove štampiljke in blazinice. :-) Za prvi odtis sem uporabila Papermania blazinico, svetlo roza in nato štampiljko še drugič odtisnila z watermark-om. Nisem želela preveč kičastega izdelka in so se mi že sami odtisi zdeli dovolj bogati. Zato sem dodala samo še črke na zelenem papirju in jih z neti pritrdila na sprednjo stran. To je to. Prva slika je skupaj z beležko, druga pa samo odprta beležka:




četrtek, 7. maj 2009

Moj razgled v svet


Za to voščilnico nisem imela kakšne vizije, kar nastajala je. Je brez namena oz. namenjena temu da ostane v lastni zbirki, ker se mi zdi optimistična in odpira poti v svet, vesolje,.. kamorkoli domišljija nese misli ...

nedelja, 3. maj 2009

Prijatelji

Tako, prazniki so za nami in jutri začnemo znova vse do poletnega dopusta.

Za konec dopustniških dni dodajam še eno čestitko, tokrat 'prijateljsko'.
Prijatelji so zame zelo pomembni in imam srečo, da me že vse življenje spremljajo, bodrijo, norijo, se zabavajo, jočejo in smejijo z mano. Zelo sem hvaležna za to! Čeprav smo se razkropili na vse konce Slovenije, Evrope in kmalu sveta, še vedno ostajamo v stikih in se vedno znova veselimo naših srečanj. Lepo se imejte kar
koli že počnete trenutno, uživajte in veliko se smejte. Tukaj je ena čestitka za vas:

petek, 1. maj 2009

Obhajilo

Tudi tokrat čestitka z namenom, tokrat Obhajilo. Po premisleku sem se odločila in ustvarila, kar je vidno na slikah. Za otroke rada naredim nekaj takega, da se zadeva ne konča ko primejo čestitko v roke, ampak je potrebno bodisi nekaj odpreti ali odkriti kaj skritega:-) Tokrat sem skrila goloba, kot simbol Sv. Duha z oljčno vejico v kljunu. Vse skupaj pa zakrila s križem, ki se odpira. Da ne bi izgledalo tako pusto sem uporabila še zlato pisalo, ki pa me je nekaj jezilo, čeprav naj bi bilo zelo kvalitetno :-(. Tako na koncu ni izpadlo preveč natančno, ampak vseeno se mi ne zdi slabo. Dodala sem še pripadajočo kuverto, kamor sem embosirala križ in sicer tako, da sem ga najprej izrezala iz šeleshamerja in ga nato uporabila kot šablono za embosing.

Dodajam nekaj več slik, ker mi je všeč ta del sestavljanja čestitke, ki ima samo goloba in nato, ko sem dodala še križ. Mislim, da bom tega goloba še uporabila, se mi dopade :-) Pa še namatrala sem se z njim, ker sem si sama izdelala šablono, ampak je bilo vredno. In na koncu seveda zaprta in odprta varianta ter obe strani kuverte.